Az oldal töltődik

.

Egy álló és egy fekvő szoláriumgéppel várjuk kedves vendégeinket!!!

Igazi csokicső!!!


Számítástechnikai termékek Kiskereskedelmi forgalmazása, szervizelése. Tintapatronok, Tonerek Forgalmazása, (töltése). Laptopok karbantartása, tisztítása, Szervizelése, Használt Gépek forgalmazása!


“Védő jóságoddal maradj mellettem!” – megemlékezés Szent Borbála szobránál
2023.12.02

A veszélyes munkát végző mesteremberek a katasztrófák megelőzése érdekében fohászkodtak Borbálához, védőszentjükhöz. A bányászok elsősorban a robbantási munkálatok megkezdése előtt kérték közbenjárását. Minden évben, ezekben a napokban ünnepeljük Szent Borbálát, a bányászok, kohászok, tüzérek, építészek, tűzszerészek, ágyú-és harangöntők védőszentjét. Tapolcán a Honvéd Kulturális Egyesület, a Tanúhegyek Egyesület, valamint bányászati hagyományőrzők, egykori aktív bányászok koszorúztak és emlékeztek a Tamási Áron Művelődési Központ előtt álló Szent Borbála szobornál pénteken az esti órákban.

Ünnep a nagy megmérettetés előtt – Szalagavatót tartott a Széchenyi
2023.12.02

Az idei szalagavató ünnepségét a Csermák József Rendezvénycsarnokban tartotta a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium pénteken. Érettségi felkészítőre járó középiskolások, érettségire-, illetve szakmai vizsgákra készülő épületgépész technikusok, informatikai-, közművelődési-, turisztikai-, rendészeti-, közszolgálati- és vendéglátóipari szakgimnazisták, kereskedelmi eladók, központi fűtés- és gázhálózat rendszer szerelők, cukrász-, pincér- és szakácstanulók ünneplőire kerül fel a szalag az idei évben is. Az eseményt hagyományosan ünnepi gondolatok előzték meg, szép szavalatok, illetve az osztályok előadásai színesítették, majd a szalagavatók elmaradhatatlan szépen koreografált báli táncai zárták.

Petőfi Sándort, a Himnuszt és tájértékeinket festette meg az alkotókör- megnyílt az év utolsó kiállítása Tapolcán
2023.12.05

“Balaton-felvidék kitekintés – Petőfi és a Himnusz” címmel állította ki az elmúlt két évben született képzőművészeti munkáit Mező Lászlóné, Pálffy Gézáné Szabó Éva, Stankovics Béláné Anikó és Varga Károly, azaz a Tapolcai Rajzbarátok Körének oszlopos tagjai. A kiállítást Hangodi László méltatta hétfőn este a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában.

Mézes-Mázos - IX. Mézeskalácssütő Verseny és Kiállítás
2023.12.13. 18:00 . 20:00

IX. Mézeskalácssütő verseny és kiállítás
December 7-ig várjuk a mézes tésztából készült sütiket a Tamási Áron Művelődési Központba!

XIII. Adventi forraltborfőző verseny
2023.12.17. 13:00 . 19:00

Tapolca Fő terén egy jó hangulatú délutánon versenyre hívjuk a csapatokat!

Van segítség a bajban! – demonstráció a nők bántalmazása ellen és a gyermekek jogaiért
2023.11.21

Figyelemfelhívó akciót szervezett a Testi-Lelki Egészségfejlesztési Központ, az Én-Kép-Tér Szociális és Mentálhigiénés Alapítvány, a helyi védőnői szakszolgálat és a Tapolcai Rendőrkapitányság a Tamási Áron Művelődési Központ épülete mögött hétfőn. A rendezvény a Gyermekjogok-, és a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjának apropóján jött létre, a cél a tájékoztatás volt.

“Épületgépészeti múzeumsarkot” avattak a Széchenyiben
2023.11.06

Az épületgépészet múltjának tárgyi emlékeiből nyitott állandó kiállítást, úgynevezett múzeumsarkot a mai napon a Széchenyi István Baptista Technikum az iskola tanműhelyében. A Nagy László és Csizmadia László szakoktatók által berendezett tárlat célja az, hogy felhívja a figyelmet az épületgépészet múltjának technikai megoldásaira, ezáltal megmutassa a tanulóknak azt, hogy honnan indult és fejlődött az évtizedek alatt választott szakmájuk, amíg elérte a jelen technika színvonalát. A tapolcai baptista középiskola mai épületgépészeti múzeumsarok avatója egyben a Magyar Országos Épületgépész Napok rendezvénysorozat hivatalos megnyitója is volt.

Megyei négykezes megmérettetés immár 17. alkalommal a Járdányiban
2023.11.22

A négykezes találkozók története egészen 1989-ig nyúlik vissza, azóta a 2021-es covid év kivételével minden második évben megrendezte az eseményt a Járdányi Pál Zeneiskola. A sorrendben 17. Veszprém Vármegyei Zeneiskolai Négykezes Találkozóra négy korcsoport 36 párosa érkezett Tapolcára. Idén egy újítás is történt, ezúttal tanár-diák páros is indulhatott a versenyen.

Egy négy évtizede létező zenekar nagysikerű jubileumi koncertje meglepetésekkel
2023.10.23

Zenei élményben, meglepetésekben és megható pillanatokban egyaránt bővelkedő, nagy sikerű, telt ház előtt zajló koncerttel ünnepelte meg fennállásának 40 évét a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar szombaton este a Csermák József Rendezvénycsarnokban. A közel három és fél órás kulturális esemény több szempontból is különleges volt, hiszen ezúttal nem csak a tekintélyes évfordulóról, hanem Péni Béla karnagyról, a zenekar régi és jelenlegi tagjainak a nyugdíjba vonuló igazgató irányába kifejezett tiszteletéről, szeretetéről is szólt.

Tíz éves “határtalanul” jó kapcsolat – Marcelházi diákcsoport érkezett Tapolcára
2023.09.26

2013-ban, éppen tíz éve látogatott először a Bárdos Lajos Általános Iskola egy csoportja a szlovákiai Marcelházára, illetve rendszeresen érkeztek a túlnyomó többségében magyarlakta határon túli településről is hozzánk ottani diákok. Az elmúlt néhány évben számos okból elmaradtak ezek az iskolai kirándulások, ezért is vártuk nagyon ezt a napot – árulta el Bajner Imre igazgató, aki Dobó Zoltán polgármesterrel együtt fogadta a fiatalokat és kísérőiket ma délelőtt a Tamási Áron Művelődési Központ bejáratánál. A gyerekek a napokban megismerkednek Tapolca épített- és természeti értékeivel, de számos közös, összetartozást erősítő programban is részük lesz határon inneni társaikkal.

Félmillió forintot gyűjtöttek az adományozók
2023.10.09

Tapolcán ritkán látott autócsodákkal tartott kiállítást és egyben jótékonysági gyűjtést is a Sport- és Egészségközpont. A befolyt összegből a tapolcai Család- és Gyermekjóléti Központ munkáját segítik.

Dohányzást már nem, de irodalmi pipatóriumát ajánlotta nekünk Németh István Péter
2023.10.05

2018-ban, a diszeli Első Magyar Látványtár egyik remekbe szabott kiállítása a dohányzás szokásának, szenvedélyének tárgyi és kultúrtörténeti emlékei köré szövődött. Akkor a tárlat sikeréhez Németh István Péternek a témában elhangzott több órás előadása is hozzájárult. Ennek a rendhagyó, dohányzás- és irodalomtörténeti előadásnak a gondolataiból, most egy tartalmában és esztétikájában egyaránt szép és minőségi kiadvány született Irodalmi pipatórium címmel. A könyvet a városi könyvtár emeleti olvasótermében mutatta be a város jól ismert költője, irodalomtörténésze október 4-én, szerdán. “Letehetetlen, üdítő könyv, amelyben Németh István Péter szavai, kommentárjai segítik a téma megértését. Kis lélegzetű történetekre tagolt, nagyon könnyed és hálás olvasmány – ajánlotta a közönség figyelmébe a művet, annak kiadója Vörösváry Ákos, a diszeli látványtár alapítója, tulajdonosa.

Három tapolcai díjazott a finnországi fotóklub vándorkiállításán
2023.10.07

– Északtól délig, világnézetünktől függetlenül összeköt minket a művészet – köszöntötte Dobó Zoltán polgármester azt a kiállítást, amelyet a Lempäälä (Tapolca város finn testvértelepülése) fotósklubja hozott létre és három ország amatőr fotósainak munkáit állította ki és díjazta Tapolcán ma délelőtt a Tamási Áron Művelődési Központban. A finn zsűri által legjobbnak ítélt tapolcai képek alkotói a megnyitó részeként elismerést vehettek át. Az első helyet Lukács Klaudiának ítélték meg a bírák, második helyért járó díjat Somogyi Lászlónak, a harmadik helyért járó elismerést Dancs Istvánnak. A fotókiállítás megnyitójának szép és megható színfoltja volt Herczeg Réka népdal produkciója.