Az oldal töltődik

.

Egy álló és egy fekvő szoláriumgéppel várjuk kedves vendégeinket!!!

Igazi csokicső!!!


Számítástechnikai termékek Kiskereskedelmi forgalmazása, szervizelése. Tintapatronok, Tonerek Forgalmazása, (töltése). Laptopok karbantartása, tisztítása, Szervizelése, Használt Gépek forgalmazása!


Walt Disney Musicalek és Éljen János Vitéz
2024.06.22. 18:00 . 20:00

A Tapolcai Musical Színpad Gálaműsora

A napos B oldal - van élet 40 után
2024.06.07. 18:30 . 20:30

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani"
G. B. Shaw.
Hidd el nekem, tényleg van élet a negyven után! Elmúltam hatvan, szóval csak tudom. Persze nem mondom, hogy az elmúlt két évtized sétagalopp lett volna. És a következők is bőven tartogathatnak nehézségeket, mégis azt mondom, a B oldal igenis lehet napos.
Jakupcsek Gabriella előadása és közönségtalálkozó

Foltok varázslata - kézműves kiállítás megnyitó
2024.06.03. 17:00 . 18:00

Foltok varázslata kiállítás megnyitója a Szorgos Kezek Foltvarró Klubjának munkáiból.
A kiállítás megtekinthető június 24-ig.

Hiroko & Liu Wei világkörüli turné
2024.06.03. 18:00 . 20:00

Hiroko & Liu Wei Világkörüli turné
~ zenével és szeretettel összekötni a világot ~Újra Magyarországra érkezik a japán Minakami Hiroko, akinek zongorajátéka lenyűgözi és elvarázsolja a közönséget, és aki 2023 májusában Tapolca városában lépett fel! S a mostani alkalommal vele jön Liu Wei, a kínai Belső Mongóliából származó énekes, furulya művész, akinek hangja eget-földet megrenget.
Kettejük koncertje nagy vihart kavart Japánban, és most Magyarországon mutatják be közös műsorukat.
Nemcsak különleges zenéjük, hanem határokat átszelő szeretetük és szórakoztató stílusuk is hozzájárul a koncertjük magas színvonalához.Jegyár: 3000 Ft
Jegyeket a Művelődési Központ portáján nyitvatartási időben lehet vásárolni.

A szeretet arcai és kudarcai
2024.06.02. 18:30 . 18:30

A szeretet arcai és kudarcai. Vágyunk rá, hogy szeressenek minket és hogy szerethessünk másokat. Vajon mitől függ, hogy ez az összekapcsolódási kísérlet sikeres lesz vagy zátonyra fut? Mik azok a szemléleti és működésbeli akadályok, amik ellehetetlenítik a meghitt kapcsolatainkat? És hogyan tudjuk jól csinálni? Egyáltalán: mit jelent a szeretet? Erre keresi a választ az előadás.

A legcsinosabb óriás
2024.06.02. 10:00 . 12:00

Julia Donaldson világhírű mesekönyve most megelevenedik!
A Legcsinosabb óriás egyáltalán nem csinos, sőt. ORMÓTLAN! BUMFORDI!
Mindent felborít, mindent letapos. De hohó! Hiszen itt a gyógyír: a csudálatos RU-HA-BOLT! És máris, egy varázsütésre...! Odanézzetek, mintha ráöntötték volna, tetőtől talpig! Igen ám. De az állatkákkal mi lesz? Mivel fognak takarózni, miből lesz a vitorlájuk, mi lesz az otthonuk? És mibe fognak belebújni, ha fázik nekik a mondjuk, mondjuk... a nyakuk? Óriási dilemma. A csinosságnak alighanem lőttek. De ezt nézzétek! AZTA!
Mennyi hálás jóbarát! És hogy szeretik a BUMFORDIT!
Erős a gyanú: nem a ruha teszi az óriást.
Játssza: Bánki Gergely
Alkotók: Fekete Anna, Bánki Gergely
Zene: Csizmás András
Fotók: Gulyás Dóra

Zsidó borászdinasztiák nyomában Tapolcán - Pinceséták a belváros alatt
2024.06.02. 10:00 . 12:00

Zsidó borászdinasztiák nyomában Tapolcán - Pinceséták a belváros alatt
Találkozó 06.02-án 10 órakor a Borudvarban
Sétavezető: Hangodi László történész

Kiállítás nyílt a gimnáziumban a Holokauszt áldozatok emléknapján
2024.04.16

Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban április 16-án, (a 80.) Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából. A tárlat családi sorsokat, egyének életutakat mutat be, áldozatokat és túlélőket egyaránt. A kiállítás egyik különlegessége, hogy a diákok részt vettek annak berendezésében és tárlatvezetésre is vállalkoztak.

Tapolcának is van már János vitéze
2024.04.15

Petőfi Sándor Kukorica Jánosból lett János vitéze másfél évszázada ledönthetetlen a hazai meseirodalmi hősök képzeletbeli dobogójának legmagasabb fokáról. Halápiné Kálmán Katalin és társulata a Tapolcai Musical Színpad pedig, ha nem is olyan régi, de hasonlóan fénylő jelensége a helyi színjátszásnak. A mű és az előadók egymásra találása három teltházas, nagy sikerű előadást eredményezett a Tamási Áron Művelődési Központban az elmúlt néhány napban. A szabadságharc költőjének verses meséjéből készült Kacsóh Pongrác daljáték “tapolcai változata”, a musical színpad és Batsányi Táncegyüttes közös produkciója mindent megmutatott abból, amit rendezői elképzelésekben, látványban, énektudásban, az érzelmek átadásának képességében tud a tapolcai társulat.

Kerekasztal beszélgetés, majd kék lufis felvonulás az autizmussal élőkért
2024.04.02

Az Autizmus világnapja alkalmából figyelemfelhívó sétát, a Szász Márton iskola diákjai javára jótékony célú kék süti vásárt, továbbá egy hasznos és gyakorlatias autizmusról szóló kerekasztal beszélgetést szervezett Az én világom-Tapolca, Tapolca és Környéki Autista Gyermekekért Egyesület április 2-án.

58 éve újból város Tapolca- Városnapi ünnepség a TÁMK-ban
2024.04.04

Polgármesteri köszöntővel, városi kitüntetések átadásával, pezsgős koccintással és állófogadással ünnepelte meg Tapolca, hogy 1966. március 31-én visszakapta korábbi városi rangját.

Megújult a kisapáti Kaán Károly Kulcsosház
2024.03.28

Közel 69 milliós kormányzati támogatással elkészült a kisapáti Kaán Károly Kulcsosház felújítása. A Szent György-hegy régi, közkedvelt turistaháza egy nagy teraszt és vizesblokkot kapott, nyílászárói, bútorzata, tetőszerkezete, esővíz elvezető rendszere és belső burkolatai is megújultak, miközben megőrizte a hely régi hangulatát, jellegét. Az átadó ünnepséget csütörtökön tartották a helyszínen, ahol dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Kiss Imre kisapáti polgármestere együtt vágta át a szalagot a hegykörnyéki települések vezetői, környékbeli civilek és a sajtó képviselői jelenlétében. Tapolca önkormányzatát Puskás Ákos alpolgármester képviselte.

Német művész orgonajátékában gyönyörködhetett a gyülekezet
2024.03.08

Engedd, hogy a zene, az orgonamuzsika összekössön bennünket, hogy az emberek közötti falak leomolhassanak! Engedd, hogy hálát adjunk, hogy dicsérhessünk téged minden jótéteményedért! Kérjük, hogy áldd meg orgonakoncertünket, zenehallgatásunkat jézuskrisztusi szeretettel! – hangzott Kóródiné Demeter Orsolya református lelkész fohásza a Tapolcai Protestáns Templomban március 7-én. A hívők, a templom padsoraiban helyet foglalók számára Oliver Schmidt német muzsikus, pianista, orgonaművész adott koncertet: Buxtehude, Pachelbel, Bach, Mendelssohn, Galuppi és Franz Tunder művei csendültek fel a templom hangszerén.