Az oldal töltődik
Kiállítás nyílt a gimnáziumban a Holokauszt áldozatok emléknapján
2024.04.16

Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban április 16-án, (a 80.) Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából. A tárlat családi sorsokat, egyének életutakat mutat be, áldozatokat és túlélőket egyaránt. A kiállítás egyik különlegessége, hogy a diákok részt vettek annak berendezésében és tárlatvezetésre is vállalkoztak.

Tapolcának is van már János vitéze
2024.04.15

Petőfi Sándor Kukorica Jánosból lett János vitéze másfél évszázada ledönthetetlen a hazai meseirodalmi hősök képzeletbeli dobogójának legmagasabb fokáról. Halápiné Kálmán Katalin és társulata a Tapolcai Musical Színpad pedig, ha nem is olyan régi, de hasonlóan fénylő jelensége a helyi színjátszásnak. A mű és az előadók egymásra találása három teltházas, nagy sikerű előadást eredményezett a Tamási Áron Művelődési Központban az elmúlt néhány napban. A szabadságharc költőjének verses meséjéből készült Kacsóh Pongrác daljáték “tapolcai változata”, a musical színpad és Batsányi Táncegyüttes közös produkciója mindent megmutatott abból, amit rendezői elképzelésekben, látványban, énektudásban, az érzelmek átadásának képességében tud a tapolcai társulat.

Kerekasztal beszélgetés, majd kék lufis felvonulás az autizmussal élőkért
2024.04.02

Az Autizmus világnapja alkalmából figyelemfelhívó sétát, a Szász Márton iskola diákjai javára jótékony célú kék süti vásárt, továbbá egy hasznos és gyakorlatias autizmusról szóló kerekasztal beszélgetést szervezett Az én világom-Tapolca, Tapolca és Környéki Autista Gyermekekért Egyesület április 2-án.

58 éve újból város Tapolca- Városnapi ünnepség a TÁMK-ban
2024.04.04

Polgármesteri köszöntővel, városi kitüntetések átadásával, pezsgős koccintással és állófogadással ünnepelte meg Tapolca, hogy 1966. március 31-én visszakapta korábbi városi rangját.

Megújult a kisapáti Kaán Károly Kulcsosház
2024.03.28

Közel 69 milliós kormányzati támogatással elkészült a kisapáti Kaán Károly Kulcsosház felújítása. A Szent György-hegy régi, közkedvelt turistaháza egy nagy teraszt és vizesblokkot kapott, nyílászárói, bútorzata, tetőszerkezete, esővíz elvezető rendszere és belső burkolatai is megújultak, miközben megőrizte a hely régi hangulatát, jellegét. Az átadó ünnepséget csütörtökön tartották a helyszínen, ahol dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Kiss Imre kisapáti polgármestere együtt vágta át a szalagot a hegykörnyéki települések vezetői, környékbeli civilek és a sajtó képviselői jelenlétében. Tapolca önkormányzatát Puskás Ákos alpolgármester képviselte.

Német művész orgonajátékában gyönyörködhetett a gyülekezet
2024.03.08

Engedd, hogy a zene, az orgonamuzsika összekössön bennünket, hogy az emberek közötti falak leomolhassanak! Engedd, hogy hálát adjunk, hogy dicsérhessünk téged minden jótéteményedért! Kérjük, hogy áldd meg orgonakoncertünket, zenehallgatásunkat jézuskrisztusi szeretettel! – hangzott Kóródiné Demeter Orsolya református lelkész fohásza a Tapolcai Protestáns Templomban március 7-én. A hívők, a templom padsoraiban helyet foglalók számára Oliver Schmidt német muzsikus, pianista, orgonaművész adott koncertet: Buxtehude, Pachelbel, Bach, Mendelssohn, Galuppi és Franz Tunder művei csendültek fel a templom hangszerén.

Tapolcaiak, akik Érdemkeresztet vehettek át
2024.03.13

Bajner Imre iskolaigazgató, dr. Huberth János háziorvos, Lenner László tanár és Barczáné Tóth Boglárka intézményvezető vehetett át érdemei elismeréseként Magyar Arany- , Ezüst- , illetve Bronz Érdemkereszt kitüntetést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen a Pesti Vigadóban, 2024. március 12-én.

Két méternél is magasabb idén a város húsvéti “Tojásparkjának” büszkesége
2024.03.14

Néhány napja az eső miatt elhalasztották, ma délután viszont a kellemes, napfényes, tavaszias időben elkészült és megnyitott a tapolcai húsvéti Tojáspark.